Què és la Resiliència?

La resiliència és la capacitat humana de superar traumes i ferides, sortint enfortits dels entrebancs de la vida. És una manera d’enfocar el que sentim i  ens ajuda a portar les nostres motxilles conscientment, de saber mirar les nostres ferides amb amor, donant- nos temps per curar-les, sabent que quan hi hagi mal temps serà el primer que sentirem.  Però la resiliència difícilment  sorgeix en solitud, caldrà una socialització de la qual hem de pendre consciència. Si hem fet un treball resilient, sentint, vivint i sent conscients de la nostra història, recuperarem  la confiança en nosaltres mateixos. El nostre camí serà més flexible, comprensiu, constant, podrem caminar sense haver de saltar constantment per penya-segats.

Quina visió te una persona resilient davant la vida?

El seu tarannà es caracteritza per aferrar-se al que és, no al que podria haver estat. Canviem l’actitud davant les adversitats, perquè la solució molts cops no està al nostre abast. Sentir que cada moment és important i que la vida ens posarà reptes que podem superar. Davant els reptes de la vida que no ens agraden, pensem que és un moment difícil, no creiem amb una vida dura.

Són paraules paraules apreses amb l’aprenentatge vicari, aprenent des del més profund. Després d’una tempesta tornarà a sortir el sol i, si som conscients o observem en totes direccions, potser veurem l’arc de sant martí.

I com s’arriba aquí?

Parlant, sentint, compartint, gaudint del que tenim, buscant moment de calma, observant la natura, respirant, creant una xarxa de bons tractes, tenint una visió amplia del ser humà i la dimensió de l’univers… Un món gran.. per arribar a l’apoderament.

Les estratègies es busquen a partir de les nostres experiències, creences, de manera personal. El que per a una persona es viu com una cosa sentida, una altra la pot sentir com una obligació. Els “hauria de fer” com una obligació no sempre obren nous camins.

Conclusió: temps i amor pel treball personal. Si nosaltres estem arrelats podrem viure en el món social de manera plena.

Registrat en aquest enllaç i estigues al corrent de les noves entrades al blog.